RTi Hilversum wordt streekomroep

HILVERSUM – RTi Hilversum gaat samen met enkele andere lokale omroepen fuseren tot een streekomroep. Samen met de regionale omroep NH en uitgever Enter Media (van o.a. Hilversums Nieuws) zal er één gezamenlijke regioredactie worden opgezet. Het doel hiervan is om de inwoners nog beter te kunnen voorzien van nieuws, informatie en cultuur uit de eigen omgeving.

RTi Hilversum zal zich samenvoegen met 6FM (Huizen, Blaricum, Eemnes en Laren), GooiTV (Gooise Meren en Wijdemeren) en Radio/TV Weesp. Samen hebben deze omroepen een bereik van 254.000 inwoners.  Aan de samenwerking met de lokale omroepen doen ook de regionale omroep NH en Enter Media mee. Enter Media is de uitgever van de lokale nieuwskranten en -websites HuizerNieuws, BelNieuws, WeesperNieuws, MuiderNieuws, BussumsNieuws, HilversumsNieuws en NaarderNieuws.

De nieuwe streekomroep zal worden uitgezonden vanaf de huidige kanalen van de betreffende lokale omroepen. Er zal ruimte blijven voor bestaande programma’s, maar er zullen ook nieuwe programma’s komen. Meer informatie hierover volgt later.

Zakelijk leider van RTi, Oscar Strik, geeft aan blij te zijn met deze ontwikkeling. “Wij zijn zeer verheugd dat deze stap is gezet. Er kan door de bundeling van krachten nu gewerkt worden aan een hoog ambitie niveau wat de mogelijkheden voor alle medewerkers vergroot!”

De gemeenten in het verzorgingsgebied worden betrokken bij dit initiatief en het Commissariaat van de Media is inmiddels over dit nieuwe mediaconcept geïnformeerd. De betrokken gemeenten reageren positief op de vorming van een streekomroep en zien kansen in de professionalisering van de omroepen en de mogelijkheid voor sterke journalistieke verbeteringen die dat met zich meebrengt. Wel is de wens dat de diversiteit van de verschillende gemeenten is gewaarborgd.

Frequenties Radio 6FM
Frequenties Radio Weesp
Frequenties RTi Hilversum

Website Gooi TV
Website Radio 6FM
Website Radio Weesp
Website RTi Hilversum