Fresh FM is definitief licentie kwijt

De regionale commerciële radiozender Fresh FM verdwijnt per 1 september 2017 uit de ether. Agentschap Telecom verlengt de uitzendvergunning niet. Fresh FM heeft bezwaar gemaakt bij de rechtbank, maar kreeg geen gelijk van de rechter. Via apps en internet is Fresh FM ook na 1 september te horen.

Fresh FM zond sinds 2003 uit via een aantal FM-frequenties in de Randstad en is ook te horen op het regionale DAB+-kavel op kanaal 8A / 195,93 MHz.

Het rommelt al een tijdje bij Fresh FM. Afgelopen voorjaar presenteerde men het ‘nieuwe Fresh FM’, waar slechts enkele weken later alweer een abrupt een einde kwam aan de nieuwe programmering. Sindsdien wordt er non-stop muziek uitgezonden. Volgens Agentschap Telecom voldoet de zender niet aan de vergunningsvoorwaarden en is dat de reden dat de vergunning niet verlengd wordt. Fresh FM heeft een procedure omtrent dit besluit aangespannen bij de rechtbank, maar die stelde de zender in het ongelijk. Daarmee valt definitief het doek voor Fresh FM.

De vrijkomende frequenties in kavel B05 zullen naar verwachting opnieuw worden geveild.

Frequenties kavel B05
Website Fresh FM