Studio Rheden is verhuisd.

VELP – Studio Rheden, de publieke lokale omroep voor de gemeenten Rheden en Rozendaal, is verhuisd naar een nieuw onderkomen op bedrijventerrein IJsseloord 2 in Arnhem. Daarmee komt een einde aan de maandenlange huisvestingssoap, waar de omroep mee te maken had.

Studio Rheden is zaterdag naar een nieuw pand verhuisd. De publieke lokale omroep voor Rheden en Rozendaal zit nu in een gebouw op IJsseloord 2 in Arnhem, bij het Velperbroekcircuit.

Tot zaterdag was de omroep gevestigd op bedrijventerrein De Beemd in Velp, maar van de gemeente Rheden moest Studio Rheden daar weg. De gemeente vindt de lokale omroep een maatschappelijke instelling. In het bestemmingsplan van De Beemd staat dat dit soort instellingen zich daar niet mogen vestigen.

In de gemeente Rheden kon de omroep na ruim een half jaar zoeken geen geschikte plek vinden en in Arnhem lukte dat wel. In Arnhem mag Studio Rheden wel op een bedrijventerrein zitten.

De studio en de redactie zijn zaterdag verhuisd naar het nieuwe gebouw. Daar komen nu de uitzendingen op radio en televisie vandaan. Hieronder zie je een kijkje achter de schermen.

Daniël Ceelen-Blokker sloot de laatste live-uitzending op de oude lokatie op De Beemd in Velp af. Kijkers en luisteraars hebben niets gemekt van de verhuizing. Inmiddels is de nieuwe studio in Arnhem gebruiksklaar en zal maandagavond de eerste live uitzending vanuit het nieuwe pand gemaakt worden.

Wij wierpen nog even een laatste blik in de oude lokatie, voor de verhuizing.

Ondanks dat de omroep nu in Arnhem zit verandert er op radio, televisie en internet niets. ‘We blijven programma’s maken voor de inwoners van Rheden en Rozendaal’, zegt Slijper. Studio Rheden publiceerde enkele foto’s van het nieuwe onderkomen van de omroep.

 

Frequenties Studio Rheden
Website Studio Rheden