Nieuwe streekomroep NO-Brabant vormt zich

OSS / UDEN – Op maandag 9 oktober 2017 hebben de omroepen Dtv Oss-Bernheze en Skyline Uden-Veghel een overeenkomst gesloten tot intensieve samenwerking. Hiermee wordt een belangrijke stap gezet naar de vorming voor de streekomroep voor Noordoost Brabant. In Uden-Veghel zal de omroep verder gaan onder de naam Dtv Uden (televisie en online) en MFM Brabant (radio). Voor de kijkers/luisteraars in Oss-Bernheze verandert er niets.

Volgens de getekende overeenkomst zal Dtv Oss-Bernheze per 1 oktober 2017 de coördinatie van de omroep in Uden-Veghel op zich nemen op het gebied van de redactie, de verkoop van reclamezendtijd en organisatorische aangelegenheden. De redactie blijft in Uden gevestigd en de uitzendingen blijven volledig op de regio Uden-Veghel gericht. De betaalde medewerkers blijven in dienst van de omroep in Uden-Veghel en de vrijwilligers blijven betrokken bij de omroep.
Binnen de samenwerking zullen de omroepen volledig zelfstandige entiteiten blijven; ieder met een eigen bestuur en een eigen programmaraad.
De omroep in Uden zal op korte termijn verhuizen naar een nieuwe locatie.

Onder de naam Dtv Uden zal er fors worden ingezet in de doorontwikkeling van de onlinekanalen en de kwaliteit van de televisiezender van de omroep in Uden. De inzet van de Udense vrijwilligers zal daarbij ook in de toekomst relevant zijn.

Onder de naam MFM Brabant zal de radiozender in Uden te ontvangen zijn. Bestaande door vrijwilligers gemaakte programma’s in de avond en in het weekend blijven behouden. Op werkdagen overdag zal op termijn een gezamenlijke programmering met de omroep in Oss worden uitgezonden.

Met de intensieve samenwerking geven beide omroepen invulling aan de landelijke opdracht om streekomroepen te vormen. Deze ontwikkeling wordt gesteund door het ministerie van OCW en de VNG. Doelstelling is om de kwaliteit te verhogen en de lokale journalistieke infrastructuur te borgen.

Frequenties MFM Brabant

Website MFM Brabant / D-TV Oss
Website SkyLine RTV