PuurNL vervangen door RADIONL

Met ingang van heden is in Noord-Brabant, Zeeland en Limburg de regionale commerciële radiozender PuurNL vervangen door RADIONL.

Donderdagavond 30 november om 19:30 uur stopte PuurNL met de uitzendingen. Even daarvoor, rond 19:00 uur, werd de website van PuurNL al vervangen door de boodschap dat PuurNL RADIONL is geworden. Ook de socials van PuurNL zijn donderdag al opgeheven.

Puur NL, dat sinds 2012 uitzond, was eigendom Regionale Radio Groep in Rosmalen. Die heeft nu een productieovereenkomst gesloten met RADIONL van Nico Silvius. Zodoende kwam RADIONL terecht op de frequenties, die de afgelopen ruim 5 jaar in gebruik zijn geweest bij PuurNL. Om te voorkomen dat RADIONL in Eindhoven dubbele dekking zou krijgen door deze wijziging is op één van de Eindhovense FM-frequenties, 93.6 FM, een nieuwe radiozender van start gegaan, gericht op kinderen in de basisschoolleeftijd; RADIONL Kids. Deze is in Eindhoven en omgeving via FM te ontvangen en in Noord-Brabant en Limburg via DAB+. Vanaf januari 2018 is RADIONL Kids ook te horen via DAB+ in Zeeland en noordwest-Nederland.

Frequenties RADIONL
Frequenties RADIONL Kids

PuurNL is nu RADIONL
Website RADIONL
Website RADIONL Kids