RTL Nieuws bezoekt radioprogramma RTV Arnhem

Tijdens de uitzending van dinsdag 6 maart 2018 kwam een cameraploeg van RTL Nieuws op bezoek bij het radioprogramma Tempo Dulu, dat uitgezonden wordt bij RTV Arnhem.

Presentatrice Francine Tammeling werd geïnterviewd omdat ze een speciale oproep deed voor een jonge leukemie patiënt. Ze deed de speciale oproep in haar radioprogramma Tempo Dulu.

Tammeling deed een oproep aan haar luisteraars voor de 23-jarige Oscar Westbroek. De jonge Amersfoorter heeft er alles aan gedaan om een donor te vinden die hem kan helpen om van een levensbedreigende bloedkanker af te komen.

Stamcellen van zijn broers en alle andere familieleden matchen niet met die van hem. Ze zoeken iemand tussen de 18 en 50 jaar oud met Nederlands en Indisch bloed. Oscar heeft nog maar een paar weken te leven als hij geen geschikte stamceldonor kan vinden. Meer informatie is te vinden op de site van Matchis.

De radioprogramma Tempo Dulu is een populair radioprogramma onder de Indische gemeenschap. Over de hele wereld luisteren mensen naar het programma. Daar draait ze vooral diverse Indo-muziek. Na haar oproep kreeg Francine veel reacties.

Foto: Hou van Arnhem

Frequenties RTV Arnhem

Website Tempo Dulu
Website RTV Arnhem