Tempo Dulu stopt bij RTV Arnhem

Het RTV Arnhem-programma Radio Tempo Dulu houdt na 18 jaar op te bestaan. Samenstelster en presentatrice Francine Tammeling gooit om gezondheidsredenen de handdoek in de ring.

Tempo Dulu was afgelopen dinsdagavond tussen 17:00 en 19:00 uur voor de laatste keer rechtstreeks te horen op RTV Arnhem. Het radioprogramma richtte zich op de Indische gemeenschap. Het had veel luisteraars, ook buiten de regio.

Reacties op het programma komen van over de hele wereld, tot in Canada en Indonesië aan toe, vertelt directeur Jan Willemsen. Hij en hoofdredacteur Ben Schattenberg vinden het dan ook erg jammer om afscheid te moeten nemen van Radio Tempo Dulu. “Wij respecteren Francines besluit en wensen haar het allerbeste toe. Maar het zal een gemis worden voor RTV Arnhem.”

De afgelopen periode zijn er een tiental vragen geweest over Indonesië. Uit alle goede inzendingen werd de winnaar getrokken van een beschikbaar gestelde reis naar ITijdens de allerlaatste uitzending van het radioprogramma werd een reis naar Bali verloot. Jules Herscheit, een trouwe luisteraar, had de prijs gewonnen en schonk deze aan radiotechnicus Desi Abendanon van RTV Arnhem, die sinds jaar en dag de techniek verzorgt voor Radio Tempo Dulu. “Een mooier afscheid kun je je niet wensen”, aldus Francine Tammeling. Abendanon was blij verrast en verzekert dat de trekking eerlijk is verlopen. “Dan trekken ze uit alle goede inzendingen uitgerekend hém”.

Frequenties RTV Arnhem

Website RTV Arnhem
Website Tempo Dulu