Concurrentie voor RTV Arnhem

RTV Arnhem krijgt vanaf 1 januari 2019 concurrentie. 

Er is een nieuw initiatief ontstaan door een groep Arnhemmers, die vooralsnog anoniem willen blijven. Zij willen een omroep neerzetten ‘die Arnhem verdient’. 

RTV Arnhem ontvangt nu zo’n € 92.000 aan subsidie van de gemeente. De nieuwkomers vinden die financiële basis te mager en hebben investeerders gevonden, die gaan helpen de omroep op te zetten.

De nieuwe omroep gaat op 1 januari 2019 online van start, maar wil graag aanspraak maken op de zendmachtiging, die thans in handen is van RTV Arnhem. Daartoe gaat de nieuwe omroep in gesprek met de gemeente Arnhem en met het Commissariaat voor de Media.

De gemeenteraad van Arnhem moet binnenkort een besluit gaan nemen wie zij als (nieuwe) lokale omroep voor de stad gaat adviseren richting het Commissariaat voor de Media. Die laatste bepaalt uiteindelijk wie van de twee de uitzendlicentie voor de komende vijf jaar krijgt en zich de (nieuwe) lokale omroep voor de gemeente Arnhem mag (blijven) noemen.

Frequenties RTV Arnhem
Website RTV Arnhem