Nieuwe naam lokale omroep Schiedam

SCHIE wordt de nieuwe naam van de lokale omroep in Schiedam. De nieuwe naam en het logo werden zaterdag 22 september 2018 onthuld in het tv-programma Onder Ogen op de lokale zender LOOK TV.

De naam SCHIE gaat gebruikt worden voor alle platformen. Voor radio SCHIE FM, voor tv SCHIE TV en SCHIE Online voor alle activiteiten op internet.

SCHIE is voortgekomen uit een samenwerking tussen de Stadsomroep Schiedam en PopUp TV. De huidige namen Stadsomroep Schiedam, Look TV, Radio Schiedam, PopUpTv en Radio PopUp gaan binnenkort verdwijnen.

In het tv-programma Onder Ogen gaf burgemeester Lamers van Schiedam een compliment aan het bestuur voor de stappen die gezet zijn om te komen tot één gezamenlijke nieuwe lokale omroep voor Schiedam. Ook prees hij de aangekondigde samenwerking met RTV Rijnmond, die tijdens de Brandersfeesten zijn eerste vorm zal krijgen. De omroep zal tijdens dat weekend diverse radio- en tv-uitzendingen (in samenwerking met RTV Rijnmond) maken om de naam bekend te maken bij het Schiedamse publiek.

Frequenties SCHIE FM
Website SCHIE